Megfigyeltem, hogy minden embernek IGÉNYE van egy bizonyos mennyiségű problémára

Nem viccelek: végezzen el egy gondolatkísérletet, hogy milyen lenne az életélménye, ha MINDEN-MINDEN-MINDEN problémát kivennénk az Ön életéből.

Egy pár napig-hétig élvezetes lenne… és utána? És évekig így élni? És örökké így élni, hogy semmi baja, semmi dolga, semmi problémája, semmi feladata?

Természetesen nem lenne jó.

Ugyanakkor van a másik oldal, amikor valaki akkor is keres/csinál problémát magának, amikor valójában nincs probléma.

Egy igaz sztori, ami velem történt:

Megálltam egyszer egy budapesti, belvárosi utcában, egy ilyen 45 fokos parkolóban az autómmal – viszont nagyon szűk volt a hely, éppenhogy ki tudtam én szállni, de végülis az autó befért, a parkolás szabályos volt.

Amikor a rendezvény után visszaértem az autóhoz, beültem, még pár telefont el akartam intézni indulás előtt.

Arra lettem figyelmes, hogy egy fickó sétáltatja a kutyáját, és megáll az autóm orra előtt, majd jelzi, hogy tekerjem le az ablakot, beszélni akar velem.

Én készségesen lenyitottam az ablakot, mire az emberünk ordenáré módon elkezd velem ordítani, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy így álltam be, meg hogy kihívja a rendőrséget, stb-stb.

 

Kérdezem, hogy pontosan mivel is van gondja, hiszen ő éppen kutyát sétáltat…

Igen, de a tőlem jobbra lévő autó az övé, és annyira ráálltam, hogy ha el akart VOLNA menni, nem tudott VOLNA beszállni.

 

Mondom neki, hogy akkor jól értem, hogy nincs baj..?

 

Még pár ilyen mondat után őrültnek kiáltott ki, és továbbállt…

 

Ez az eset nagyon elgondolkodtatott, hogy valójában a fickónak semmi problémája nem volt, de keresett magának. Mert neki akkora a “problématartálya”, hogy meg kell töltenie.

Igazából mindenki megtölti a sajátját, kinek mekkora ez a tartály. Kis vödör vagy nagy siló. Arra kell figyelni, hogy minél kisebb legyen.

 

“Mutasd a problémád, megmondom, ki vagy…”

 

A baj azzal, hogy ha valakinek nagy a tartálya, és ezt mindig megtölti, az LELASSÍTJA az életét. Szó szerint FENNAKAD problémákon és nem tud HALADNI.

Nagy árat fizetünk azért, ha sokmindenbe beleakadunk…

 

A fickó is legalább 5 percet szánt rám, meg a semmire kb – ki tudja, mennyi időt tölt el összességében felesleges problémákkal…

Ez csak egy cikk volt, kattintson ide a teljes kincsestárhoz