Nem rég kaptam a hírt, hogy egy régi ismerősöm öngyilkos lett

Most ezt nem akarnám részletezni, de hadd beszéljek egy érdekes jelenségről:

Amikor valaki mélyen van, nagyon depressziós, el van keseredve, eljön egy pont, ahol már nem megoldást keres, már nem ki akar kerülni a gödörből, hanem ahol már kifejezetten fel akarja adni.

Van egy átesési pont a spirálon, amikor már akkor sem fogadná el a megoldást az illető, ha készen nyújtaná neki azt valaki.

Ez nem jelenti azt, hogy aki ide eljut, mind öngyilkos lesz – nem ezt mondom. Nekem is volt már ilyen jellegű mélypontom, ahol már nem megoldani akartam, hanem feladni. És fel is adtam – más kérdés, hogy én nem az életemet, hanem az adott célt, elvárást.

Amit mondani akarok: Ne engedje idáig fajulni a helyzetet!

Az Ön cégében jelenleg is számtalan lefelé tartó spirál van és munkálkodik. Ezeket az előtt állítsa meg, míg nem késő – mert egy ponton túl nem fogja tudni megállítani a zuhanást.

Mondok egy banális példát:

Valamelyik nap kaptam egy kis kavicsot a szélvédőmre az előttem haladó autótól. Megtörténik az ilyen, nem ez az érdekes. Hanem az, hogy már másnap el is vittem a kocsit a szélvédőshöz megjavíttatni a kőfelverődést, mert én a fejembe vettem egy ideje, hogy nem engedek eszkalálódni dolgokat.

A történetnek nincs csattanója, példát akartam Önnek mutatni arra, hogy jó eséllyel a cége, az élete tele van kijavítatlan kőfelverődésekkel jelenleg is.

És ezek bármelyik nap eszkalálódhatnak, és végig repedhet a teljes szélvédő – képletesen értve…

 

Állítsa meg még akkor a lespirált, amikor nem késő!

Gondolja végig legalább a cégét, milyen lefelé tartó spirálok munkálkodnak benne jelenleg (lásd Erőforráskör technika), és dolgozzon ki tervet az elhárításukra a következő napokban!

(Én szóltam…)

Ez csak egy cikk volt, kattintson ide a teljes kincsestárhoz