Az első és legfontosabb ok, amiért nem tudja megvalósítani, amit eltervezett

Nagyon sokáig nem értettem, hogy papíron szinte tökéletes, és amúgy tényleg reális és kivitelezhető terveim miért nem sikerülnek.

20-24 évesen éveket szántam arra, hogy készítettem a szuper terveket, újra és újra, és rendre nem értem el egyiket sem. De nem csüggedtem, mindig újraterveztem, hogy akkor majd most… Hiszen “tart, ameddig tart…”

Legalább egy évtizednek kellett eltelnie, mire megértettem, hogy annak idején miért tapasztaltam ezt a jelenséget.

És ez a titok Schlingloff Sanyi barátom előadásában hangzott el, és az a tipikus, “homlokracsapós” AHA-élményem volt utána.

 

Így szól a gondolat:

Egy terv megvalósítása akkor lesz valóban reális, ha a terv számol az Ön affinitásával.

 

Ami annyit tesz, hogy ha akár csak egy olyan részfeladat is vár Önre az úton, amihez – már most tudni, hogy – nem lesz kedve, akkor az a terv egyszerűen csak nem fog megvalósulni.

 

Én annak idején sosem számoltam a saját hangulatommal, affinitásommal, azzal, hogy mihez van kedvem, és mihez nincs. Mondván, hogy ha igazán faszagyerek vagyok, akkor majd azt is megcsinálom, amit utálok. Hiszen erről szól az önfegyelem, nem igaz?

Csakhogy senkinek nincs tökéletes szinten az önfegyelme, és – figyeljen – ez a fenti gondolat, hogy majd faszagyerek leszek, csak elméletileg igaz!!! Gyakorlatban dehogy fogja megcsinálni ezeket a nemszeretem dolgokat. Ez a valóság.

Az affinitás-alapú tervezésnek tehát a jelenlegi, és nem a vágyott önfegyelem-szintjével kell kalkulálnia. Ez nagyon fontos!

Értem én, hogy szeretné, ha képes lenne rá, de nem az! Egyszerűen nem. Namost, vagy őszinte lesz önmagához, és ezt bekalkulálja, vagy rendre el fognak bukni a tervei.

 

Ha mindenképpen van olyan feladat az úton, amit már most tudni, hogy nem fogja megcsinálni, keressen olyan embert, akinek az az erőssége. Ha nem tud ilyet, vagy nincs módja mást bevonni, akkor válasszon másik utat.

 

Ezen kívül van még pár ok, ami a siker útjában áll, a következő cikkben ezeket is sorra vesszük majd.

 

Addig is egy kérés: Ha Önnek is volt olyan terve, ami azért nem jött össze, mert nem kalkulálta be a saját affinitását, akkor megkérhetem, hogy ossza meg ezt a cikket a Facebookon, hátha másoknak is tudunk ezzel segíteni? Kattintson a kék megosztás gombra a cikk alatt:

Ez csak egy cikk volt, kattintson ide a teljes kincsestárhoz